• KDV2
  • BSO
  • BSO2
  • KDV
  • PSG

WERKWIJZE

Ons doel is om kinderen op een prettige en professionele manier opvang te bieden. Kinderen ontwikkelen zich in hun eigen tempo. Wij bieden kinderen de ruimte om te spelen en te delen met andere kinderen, maar er is ook ruimte voor rustige momenten. Pedagogisch medewerkers dragen er zorg voor dat de kinderen het naar hun zin hebben. Er is veel aandacht voor de ontwikkeling van het kind. Pedagogisch medewerkers ondersteunen kinderen in het leren van respect hebben voor elkaar en rekening te houden met elkaar.

Samen met de ouders

Heel belangrijk vinden we het om dit samen met de ouders te doen. Het logboek, kindschriftje en de uitgebreide overdracht zijn hulpmiddelen om een goede interactie met ouders te onderhouden. Eén keer per jaar kunnen ouders met pedagogisch medewerkers in een oudergesprek van gedachten wisselen over het kind.

Activiteiten

Stichting Kindcentrum Nunspeet besteedt veel aandacht aan activiteiten met de kinderen. Regelmatig wordt er iets voor hen georganiseerd. U kunt hierbij denken aan een feestweek, waarin alle kinderen verkleed mogen komen en de opa en oma week, waarin opa's en oma's hun kleinkinderen mogen bezoeken op het kinderdagverblijf. Of de Nationale voorleesdagen, waar kinderen in hun pyjama naar het kindcentrum komen en tijdens het ontbijt worden voorgelezen.

Er vinden ook activiteiten buiten de deur plaats, zoals een bezoek aan Seewende of zorgboerderij Klein Rhijnvis. Of een uitstapje naar de markt of het park.

Koekeloeren

Om kinderen meer uitdaging en variatie in activiteiten aan te bieden (en dus meer spel- en ontwikkelingsmogelijkheden) staan de deuren tussen de verschillende groepen regelmatig open. Kinderen die dat willen, kunnen zo met kinderen van een andere groep deelnemen aan een VVE activiteit. Door deze gezamenlijke activiteiten komen kinderen bovendien in contact met de kinderen en pedagogisch medewerkers van andere groepen, waardoor de overgang naar een volgende groep makkelijker verloopt.

Meer informatie over VVE is te vinden onder Voor- en Vroegschoolse Educatie.

Recent Nieuws